Plats på jorden

22,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Plats på jorden ger en hoppfull syn på framtiden. Ett kollektiv med människor i olika åldrar, från olika delar av världen arbetar tillsammans för att vårda jorden. […] Tillsammans har Maija Hurme och Lina Laurent skapat en berättelse om att ta hand om närmiljön med kärlek och omtanke även för nästa generation. Så fint. Helhetsbetyg: 5.

Christina Wedenmark, BTJ

"Den här boken kan du inspireras av hela livet - och få dig att njuta av din plats på jorden.

" Susan Sandberg-Ek, EOS

Bilderboken Plats på jorden kunde inte var mer aktuell.  … Plats på jorden är Maija Hurmes kraftprov, utsökt utförd i minsta detalj. Hurme tar sinnligt ut svängarna, excellerar i nyanser av grönt och i en jordnära palett. Hennes bildberättande fångar lyhört både figurernas kroppsspråk och mimik, ja hela deras väsen, och lika njutbart fångas växterna. Trots den instruktiva stilen är uppslagen välkomponerade och luftiga.  Hurme och Lina Laurent flätar in en välskriven intrig där barnen agerar spioner och kollar in ledsna farbrorn på sin balkong och andra grannar. Boken prutar inte på spänning och berättande. Allt odlas fram på bästa sätt, från pärmens taktila textur, med handtextning till den sträva papperskvaliteten och krit- och blandteknikens färgspel är det högsta kvalitet som gäller.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet  

Plats på jorden är en varm och hjärtlig berättelse om odling som miljövård och medicin för själen, om trädgården som allrum och andningshål. Om kraften och kreativiteten i kollektivet, om den livskraft och lycka som finns såväl i trädgården som i gemenskapen.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Det här är ingen vanlig bilderbok. Ramberättelsen passar barn från tre år och uppåt, medan faktan som går hand i hand med den fiktiva berättel­sen med fördel kan användas som en miniuppslagsbok för både barn och vuxna. Författarna har tagit hjälp av forskare och experter och i och med det får boken tyngd: så här är det, så här ska du göra för att värna planeten och odla så klimatvänligt som möjligt.

Yvonne Granqvist Schultz

Boken är finurligt uppbyggd för man kan läsa den på flera sätt. Man kan förstås sträckläsa boken sida för sida, från pärm till pärm, men man kan också läsa boken som en god nattsaga och spara faktabitarna om koldioxid och kompostering tills bar net vuxit till sig, eller till en regnig dag (och du ska aldrig underskatta  ett barns förmåga att ta till sig fakta). Tillsammans vävs allt ihop till en pedagogisk och rolig helhet, med sagan som den röda tråden.

Johanna Lemström, Västra Nyland  
Författare
Lina Laurent

Lina Laurent (f. 1979) är journalist och biodlare. Hon bor i Helsingfors och en stor del av året i byn Parkkuu i Birkaland

Läs mer

Illustratör
Maija Hurme

Maija Hurme bor och ritar i Helsingfors. Hon är född 1976 och jobbar med visuell journalistik och med barnlitteratur som illustratör och författare. Hon har illustrerat tjugo barnböcker, bland annat flera böcker med Hanna Lindströms poesi. Hon har samarbetat med flera författare i Finland och Sverige. Faktaboken Plats på jorden,

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515252401

Utgivningsår

2021

Format

Hårda pärmar

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

6-9

Författare

Lina Laurent

Illustratör

Maija Hurme