Anna Gullichsen (text) & Cara Knuutinen (bild)

Saga Blom och djungelspöket

I Botaniska trädgårdens stora växthus kan nästan vad som helst hända

Ödlesvans, målarborste, korvträd Det är några av växterna Saga Blom spanar in i det stora växthuset i Botaniska trädgården. Farmor Simone och Saga har haft picknick i medelhavsrummet. Det hjälper mot höstmelankoli tycker farmor.
Då farmor på sitt typiska vis somnar efter maten försvinner Saga iväg på egen hand. Vänta! Var det inte en svans där mellan bladen? Rätt vad det är har Saga hamnat in i jakten efter spökdjuret Tarsius borttappade unge. Det bär av mellan bambu­stammar, jätteormbunkar och palmträd, och då de når den lilla sjön med näckrosor får Saga göra en insats. En liten behöver räddas
Anna Gullichsen har valt växthuset med dess myllrande artrikedom till skåde­plats för den fjärde boken om Saga Blom. Utanför lägger sig höstmörkret, men inne i den lysande kupolen kan nästan vad som helst hända. Cara Knuutinens illustrationer är skimrande och fartfyllda.
 

Recensioner

Växthuset är fyllt av mångfald och artrikedom. Berättelsen är fartfylld och de gröna bilderna fångar den nyfikna läsarens uppmärksamhet.
Johanna Ahlskog, EOS

Genom Saga Blom och hennes farmor förmedlar Gullichsen en hemtrevlig känsla. För barn som vill lära sig om växter utöver de som man stöter på i hemtrakten är Saga Blom och djungelspöket en ypperlig liten bok.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Saga Blom och djungelspöket

5.00 € 18.00 €

Köp