Inställningar

12,90 

–41%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
12,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Recensioner

Att läsa Tomas Mikael Bäck är att träna sig i uppmärksamhetens konst, att ställa in sig på detaljerna och lyssna till språkets stilla sprakande.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Med Bäck kan jag smaka på orden: hornsimpa, brushane. Jag kan se arterna framför mig i hela deras osannolika uppenbarelser. Jag kan ana mig till en möjlighet som är ordens och världens. Är det att göra litteraturen till en eskapistisk snuttefilt, eller att värna om dess seende. I all sin enkelhet frammanar Bäcks dikter frågan om litteraturens roll och väsen i nuet.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser

Inställningar är en väl kalibrerad minimalistisk poesi där de bakomliggande skikten ofta träder fram efter några läsningar. Boken lever på sina kontraster, det lokala och de personliga betraktelserna. Man kommer nära berättaren. Dessutom har den en utmärkt avslutande dikt:

Attans tanke.

Peter Nyberg, Ny Tid

Författare
Tomas Mikael Bäck

Tomas Mikael Bäck (f. 1946) har jobbat som bibliotekarie och kritiker för bland annat Ny Tid och Hufvudstadsbladet.  I sin poesi kartlägger han människosinnet, men snarare ur filosofiska än ur psykologiska synvinklar, även om det är den egna livssituationen som ger näring åt dikten. Österländsk filosofi har enligt Bäck påverkat

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515255839

Utgivningsår

2022

Format

Hårda pärmar

Sidantal

109

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Tomas Mikael Bäck