Mellan text och midnatt

15,90 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

.

  

Genom små förskjutningar skapas betydelseutvidgande sammanhang som överraskar och skapar friktion som får texten att vibrera. Förskjutningarna skapar också en osäkerhet och en oro där utsagor och påståenden grumlas till. […] Samtidigt är varje liten text förtätad till max och fulladdad med känslor – känslor av sorg och saknad, men också bitterhet och besvikelse. Heidi von Wrights texter brukar ofta präglas av ett omisskännligt sinne för det småabsurda, dråpliga och komiska i tillvaron.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

Det är en språkdominerad värld, epistemologisk kollaps och teknologiskt betingad hyperverklighet som von Wright skildrar. Hon gör det med lugn och sans, mellanrum och pauser, med en besinnande återhållsamhet mitt i kaoset och utsiktslösheten.

Anna Möller-Sibelius

Heidi von Wrights Mellan text och midnatt har den egenheten att den driver genom en hypnotiserande drömvärld som består av minnen och den abstraktionen ges precision både genom prosalyriken och poetens konkretiserande blick. Som läsare är vi med under en introspektion som går över och börjar handla om oss själva. För också inom mig finns mångfalden av djur, de öde husen längs landsvägarna, hallonen och de blommande syrenerna. Den överföringen är en magnifik egenskap hos en poesibok.

Peter Nyberg, Ny Tid
Författare
Heidi von Wright

Heidi von Wright debuterade som författare 2003 med den uppmärksammade diktsamlingen skör och spräcklig. Hon är född 1980 och växte upp i Sundom utanför Vasa – dit hon återvände för några år sedan efter två decennier i södra Finland. von Wright studerade filosofi och konstvetenskap vid Åbo Akademi i början

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260376

Utgivningsår

2023

Format

Häftad

Sidantal

132

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Heidi von Wright