Alls ingenting

22,00 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Det fascinerande är syntesen av säregen precision och nästan total öppenhet. Man tycker utsagorna träffar helt rätt men det är svårt att säga hur, för de kan fyllas med så olika erfarenheter. […] Alls ingenting tematiserar vad titeln aviserar och gör det med passionerad lakonism, minimalistisk twist och all den uppmärksamhet som får ett vanligt liv att te sig som ett vanligt liv. Med andra ord alldeles förunderligt.

Anna Möller-Sibelius, Vasabladet

Det är Bäcks styrka är att han lyckas skapa tyngd och kraft med små medel. Känslor och stämningar formar han också väl med några få ord. Som tidigare finns en underfundighet i Bäcks texter. Han är observant och lyhörd inför det lågmälda och till synes vardagligt självklara, som rymmer så mycket, kanske allt.

Janet Wallsten, Österbottens Tidning

.

  

En vacker trappa av skenbart enkla konstateranden, tre genomskinliga rader som tycks säga: Det här betyder inget. Alls ingenting. Ändå eller delvis därför försjunker jag i dem. Detta är ett av Bäcks centrala modus: det snabba, knappa och lite distanserade. […] När Tomas Mikael Bäck är som bäst släpper han sina scener i rättan tid.

Erik Bergqvist, Hufvudstadsbladet

I Tomas Mikael Bäcks dikter finns en ständig spänning mellan det ljusa och det mörka, mellan det glädjefyllda och det ångestfyllda – i ena stunden balanserar författarjaget varligt på kanten till avgrunden för att i nästa stund konstatera:

”Du står på en balkong

och känner dig överlycklig.” […] Tomas Mikael Bäck tränar läsaren i uppmärksamhets konst, i att utläsa och avläsa de små skiftningarna och nyanserna, i att låta orden verka och värka. Det är en stor konst att ladda det till synes enkla och avskalade med tungviktsbagage.

 

Marit Lindqvist, Svenska Yle
Författare
Tomas Mikael Bäck

Tomas Mikael Bäck (f. 1946) har jobbat som bibliotekarie och kritiker för bland annat Ny Tid och Hufvudstadsbladet.  I sin poesi kartlägger han människosinnet, men snarare ur filosofiska än ur psykologiska synvinklar, även om det är den egna livssituationen som ger näring åt dikten. Österländsk filosofi har enligt Bäck påverkat

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260192

Utgivningsår

2023

Format

Häftad

Sidantal

101

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Tomas Mikael Bäck