Anna-Lena Lauren

De är inte kloka, de där ryssarna

Ögonblicksbilder från Ryssland

De är inte kloka, de där ryssarna var min första bok.
Det är fortfarande den bok som var lättast att skriva och som har rönt störst uppskattning. Orsaken är uppenbar: Människor törstar efter vardagsberättelser från Ryssland. Man vill veta hur människor lever där, hur de tänker, vilka saker de skrattar åt.

Ur det nyskrivna förordet.

I den här moderna klassikern skriver Anna-Lena Laurén inkännande och med stor kunskap om det ryska samhället, om ryssar och kärlek, ryssar och vänskap, ryssar och pengar.
Ryssland är ett kalejdoskopiskt samhälle som kräver tid och ansträngning att förstå sig på, och författaren erkänner öppet att hon fortfarande har stunder då hon inte begriper ett dugg. Boken är skriven med humor och värme, ilska och passion, glädje och förundran känslor som man inte kan leva utan i Ryssland.
Med ett nyskrivet förord av författaren.

Recensioner

Recensioner för den första utgåvan:

... en informativ studie av det ryska storstadssamhället idag. De fåtaliga sidorna till trots tonar det fram med stor komplexitet. ...
Ryssen beskrivs både inifrån och utifrån på ett kärleksfullt och sensibelt sätt. De är inte kloka, de där ryssarna är värdefull både som konkret handbok för Rysslandsresenärer och för den som bara vill resa i tanken.
Lena Andersson, Svenska Dagbladet

Hur skall vi egentligen se på Ryssland - utan att förfalla till utslätning? En som gör ett utmärkt försök är Anna-Lena Laurén i den både roande och initierade boken ...
Fredrik Tenfält, Göteborgs-Posten
Denna reportagebok fångar på ett välskrivet, ödmjukt och insiktsfullt sätt det mångsidiga och för västerländska besökare ofta motsägelsefulla i det ryska samhället.
Julie Hansen, BTJ

Ryssland både skrämmer och tjusar oss. Anna-Lena Lauréns avväpnande iakttagelser i De är inte kloka, de där ryssarna får dessbättre också sina läsare att skratta högt. Äntligen har de unga moderna ryssarna ordet!
Annika Hällsten, Hufvudstadsbladet

Den personligt hållna boken, varm i tonen, guidar läsaren rätt in i Ryssland, det ryska sättet att fungera i vardagen översätter Laurén suveränt och rappt, som alltid, och mycket aktuell ...
SE, Löntagaren

De är inte kloka, de där ryssarna

24.00 €

Köp