Malin Klingenberg & Joanna Vikström Eklöv

Den falska Bernice

En fest för barn som kommit igång med läsning på egen hand

Bi-Keps är så förgrymmad att han gnisslar tänder. Sedan flera månader tillbaka sitter han och hans skurkar inlåsta i fängelset. Och allt är pensionärsmaktens fel! Men så uppenbarar sig en möjlighet till hämnd. Mästerskurken Holly Moms, specialist på kemi, hypnos och spagat, ska släppas ut från fängelset. När det visar sig att hon sedan tidigare har en del otalt med pensionärsmaktens ledare, Bengta-Louise af Pärlemor, hamnar pensionärsmakten i verklig fara.
Med sitt rappa och roliga berättande drar Malin Klingenberg in läsaren i det tredje äventyret med Patrik och Irene och det energiska pensionärsgänget som håller pli på undervärlden. Joanna Vikström Eklövs uppstudsiga illustrationer gör boken till en fest för barn som kommit igång med läsning på egen hand. Boken passar också bra för högläsning.

Recensioner

Boken om den falska Bernice är spännande så det förslår och tack vare Malin Klingenbergs hejdlösa fantasi blir också det här ett äventyr som roar furstligt och som tvingar en att läsa vidare...
Petra Lind, Östnyland

Det här är ett fartfyllt, smidigt äventyr som lämpar sig både som högläsningsbok och för dem som börjat läsa själva.
Kyrkpressen

I vanlig ordning är Klingenbergs berättelse fartfylld och rolig, och de vid det här laget välbekanta karaktärerna med de finurliga namnen utökas med ytterligare några färgstarka personligheter. Boken lämpar sig liksom sina föregångare både för högläsning och för barnen att läsa på egen hand.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Bladvändare med fart och fläng. Det råder ingen tvekan om att detta är en bok skriven för att slukas.
Yasmin Nyqvist, Åbo Underrättelser

Den falska Bernice

10.00 € 18.00 €

Köp