Malin Klingenberg & Joanna Vikström Eklöv

Irene och sedelsugen

Irenes pappa Bi-Keps och hans skurkgäng är i trångmål. Det är länge sedan de lyckades med ett brott och nu hotar Victor Tyr, Bovskapets kung, utesluta dem ur sin klubb för ärkeskurkar. 

För att rädda sin ära planerar Bi-Keps sitt största brott hittills. Utan att skurkarna anar det får de hjälp av Irene som i hemlighet bygger en sedelsug, maskinen som ska suga alla sedlarna ur bankens kassavalv. Men ingen av dem har räknat med Patrik och hans vänner i Pensionärsmakten

Det mustiga persongalleriet i kritikerrosade Patrik och Pensionärsmakten återkommer i uppföljaren Irene och sedelsugen. Det här är en handlingstät berättelse för barn som börjat läsa själva. De svart-vita illustrationerna av Joanna Vikström Eklöv för tankarna till Ole Lund Kirkegaard och matchar berättelsens humor som är av det mer burdusa slaget. 

 

Recensioner

Irene och sedelsugen är verkligen en fartfylld bok att sluka med hull och hår. ... 

Det till synes lätta i texten är resultatet av ett grundligt arbete med språket, som flyter på med ett slags behärskad lekfullhet i raskt tempo. En påhittig humor och fantasikittlande formuleringar ... gör berättelsen till en härlig läsupplevelse. ...

Joanna Vikström Eklövs detaljrika och träffsäkra illustrationer berikar boken ytterligare. Ett charmant samarbete rakt igenom.

Sofie Stara, Österbottens Tidning
 

 

Berättelsen är som helhet väldigt dråplig och lockar till många goda skratt ...

Meningarna är i regel korta och boken är lättläst, och fungerar både som högläsningsbok och för barnen att läsa själva. ...

Helhetsintrycket är väldigt positivt och Klingenberg och Vikström Eklöv bjuder på en spännande och fantasifull historia. Jag hoppas vi får se mer av dem i framtiden.

Rebecca Finnberg, Västra Nyland

... det är inte att ta miste på Klingenbergs och Vikström Eklövs berättarglädje i ord och bild. Irene och sedelsugen är en berättelse man snabbt sugs in i och lätt håller sig kvar i.
Maria Renman, Nya Åland

 

 

Irene och sedelsugen Provläs

18.00 €

Köp