Malin Klingenberg & Margareta Sandin

Mormor Mai

Malin Klingenberg välkomnar barn som precis börjat läsa in i böckernas underbara värld med sin nya lättlästa bokserie.
Den varma och vardagsnära Börja läsa-serien är den första i sitt slag inom finlandssvensk litteratur. Böckerna Mormor Mai, Kevins lag och Vim och Galonis är skrivna på tre olika nivåer så att alla nya läsare ska hitta en läsutmaning som passar dem. För de festliga illustrationerna står Margareta Sandin.

Karaktärerna i böckerna är bekanta för många barn sedan tidigare eftersom de återfinns i det fiktiva Södervik, platsen där Schildts & Söderströms läseböcker för åk 1-5 utspelar sig.
Genom Börja läsa-serien vill vi inspirera till läslust hos våra kommande bokälskare!

Recensioner

Malin Klingenberg skriver realistiskt utan krusiduller. Hon besitter också en underfundig humor och skriver inte det man förväntar sig utan gör en helomvändning så man blir full i skratt... Malin Klingenberg behöver i alla fall inga extra krafter för att berätta en spännande historia, hon är redan barnens superberättare.
Yvonne Granqvist-Schultz, Österbottens Tidning
 

Kombinationen mellan de lättillgängliga texterna och de detaljrika bilderna gör att helheten, trots lättlästheten inte blir ointressant. Det här är en perfekt syskonbok där ett äldre syskon kan briljera med att kunna läsa för ett yngre syskon som följer med i bilderna.
Lotta Green, Svenska Yle

Mormor Mai Provläs

15.00 €

Köp