Malin Klingenberg & Joanna Vikström Eklöv

Patrik och pensionärsmakten

I en skola i en liten stad sitter en pojke i ett klassrum, djupt försjunken i egna tankar. Pojken heter Patrik, och han älskar kartor. Själv äger han tre stycken, en över hela världen, en över stjärnhimlen och en över staden där han bor.
Den här dagen kommer att bli den mest spännande i Patriks liv, fast det vet han inte ännu. Helt snart kommer han att bli retad av klassens värsting Irene och rymma från skolan. När han stiger på bussen som skall ta honom hem, hamnar han av misstag på en gruppresa för pensionärer. Vad pinsamt!
Men när det framkommer att en av seniorerna blivit kidnappad hittar Patrik plötsligt sig själv mitt i ett spännande och fartfyllt äventyr. Vad är datamedikamentatorn? Vad betyder larm 001? Skall Patrik och pensionärerna hitta fram i tid för att rädda den kidnappade Elsa? Och vilken roll spelar elaka Irene i kidnappningen?
 
Patrik och Pensionärsmakten är en äventyrsroman för 6-9 åringar.

Ladda ner gratis pedagogiskt material till boken här!

Recensioner

Det här är barnlitteratur som riktar sig direkt till läshungrig mellanålderspublik utan att flirta med vuxenetablissemanget och det lyckas den väl med.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet
 
Handlingen är intressant och medryckande från början till slut och trode tilltala de vanligtvis ganska svårflörtade småpojkarna som just börjat läsa flytande.
Görel Engström, Östra Nyland 
 
Vi är nog lika förtjusta, sjuåringen och jag, när vi sätter oss med Patrik och Pensionärsmakten. Redan pärmen väcker intresse, och ännu bättre blir det när vi börjar läsa. Malin Klingenberg har skrivit och Joanna Vikström Eklöv har illustrerat, och resultatet är ett absurt, realistiskt och hejdlöst äventyr.
Anna-Maria Nordman, Vasabladet 

Patrik och pensionärsmakten Provläs
E-bok Hårda pärmar

10.00 € 18.00 €

Köp