Queera minnen

Essäer om tystnad, längtan och motstånd

30,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
30,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

.

  

För det andra är den noggrannhet med vilken projektet genomförts slående. Det är svårt att bli annat än imponerad över det till synes outtröttliga redogörandet för årtal, släktband och andra detaljer som karakteriserar Queera minnen. Hur många timmars letande i olika arkiv, tålmodiga uttydningar av ålderdomlig handskrift och tid på resande fot detta motsvarar är svårt att föreställa sig. Lägg därtill bokens rikliga bildmaterial, vilket både levandegör de liv och tidsperioder som skildras och gör läsningen engagerande och underhållande.

Det som allra mest bidrar till den positiva särart som karakteriserar Queera minnen är ändå den ömsinta, respektfulla, välvilliga och personligt engagerade blick som Paqvalén riktar mot såväl sin egen släkt som personer hon aldrig har träffat.

Ann-Sofie Lönngren, Ny Tid

Rita Paqvaléns essäsamling är lätt­läst. Jag funderar på vad det är som gör den till en bladvändare och kom­mer fram till att det är författarens personliga tilltal, hennes ton och energi. Queera minnen kan när­mast beskrivas som en pigg bok, jag märker inte ens att jag läser 80 sidor i ett svep.

Yvonne Granqvist Schultz, Österbottens Tidning

En av essäbokens främsta förtjänster är det utsökta urvalet av gamla fotografier från gångna årtionden. Boken är dessutom välskriven, men även annars välpaketerad.

Topi Lappalainen, Arbetarbladet

Att läsa bokens berättelser är verkligt underbart, reparativt, trevligt och upplyftande.

Nina Nyman, Hufvudstadsbladet
Författare
Rita Paqvalén

Rita Paqvalén (f. 1972 i Helsingfors) är en helsingforsbaserad diversearbetare inom kulturfältet som är intresserad av tystnader, normbrott, makt och motstånd. Paqvalén har gett ut böcker och artiklar om litteratur, teater, kulturhistoria, queer kultur och queerandet av kulturarvet. Hon disputerade år 2007 i nordisk litteratur och har vid sidan om

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515254351

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

311

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Rita Paqvalén