Siv Storå

De oerhörda orden

En bok om Märta Tikkanens författarskap

5,00 

–83%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Välformulerat och lättläst redogör Storå för böckernas tillkomsthistoria, hon gör kärnfulla textanalyser och behandlar receptionen. På ett intresseväckande sätt dröjer hon gärna vid skrivprocessen och dess flöde och blockeringar. Avsnitten om böckernas framväxt blir därmed läsvärda också ur ett större perspektiv.

  Inger Littberger Caisou-Rousseau, BTJ

"Välformulerat och lättläst redogör Storå för böckernas tillkomsthistoria, hon gör kärnfulla textanalyser och behandlar receptionen. Det är en glädje att få ta del av ett litteraturvetenskapligt arbete med potential att tala till och beröra Tikkanens stora läsarskara och även att utöka den.

" Inger Littberger Caisou-Rousseau, Bibliotekstjänst, Sverige

  ”De oerhörda orden” visar Märta Tikkanen i helfigur. Gestaltningen av hennes författarliv – där fyra barn och en alkoholiserad kulturmake ingår – får sin udd av den hudlösa och intressanta brevväxling som Storå haft med Tikkanen sedan 1970-talet.

  Ebba Witt-Brattström, Expressen  

Resultatet är en stram, intressant och infallsrik biografi med betoning på verk, men med tillräckliga ingångar för den som vill begrunda hur liv blev verk hos denna bekännelselitteraturens och autofiktionens finlandssvenska pionjär.

Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

Storås bok är läsvänlig, gedigen litteraturvetenskap som väcker läslusten.

Anneli Jordahl, Aftonbladet
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251534

Utgivningsår

2020

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

348

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Siv Storå