Mot stjärnorna

Strövtåg i universum

30,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
30,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Rosenlund har åtagit sig den inte alldeles lätta uppgiften att konkretisera och förklara universum för oss som inte kan förväntas ha specialkompetens i astronomi och fysik. Han är en utmärkt guide, som tålmodigt och pedagogiskt lyckas förklara ofta komplicerade samband. Hans bok är mycket bra populärvetenskap, stundtals höjer sig texten rent av till essäistik av bästa kvalitet.

Lars Sund, Ny Tid

Han glömmer aldrig läsaren, han är personlig, och lagom humoristisk med en förkärlek för ordlekar. Det är svårt att inte höra hans karakteristiska röst eka ur sidorna under läsningens gång, men det är ingen dålig sak, tvärtom.

Christa Lundström, Hufvudstadsbladet

Frågan är ändå om inte Marcus Rosenlund hör till de mest lättlästa och begripliga författarna, som dessutom besitter en härligt torr humor när han delger oss av sina kunskaper.

Egil Green, Östnyland
Författare
Marcus Rosenlund

Vetenskapsjournalisten Marcus Rosenlund (f. 1969) är bäst känd för radioprogrammet Kvanthopp på svenska Yle. Han har studerat vid Svenska social- och kommunalhögskolans journalistlinje. Pris: Statens informationsspridningspris 2019, Svenska litteratursällskapet 2019, Topeliuspriset 2015

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515251589

Utgivningsår

2020

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

254

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Marcus Rosenlund