Fisens liv

20,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
20,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Texten är medryckande, sinnlig och lekfull. Aldrig har jag stött på så många varierande synonymer på en gammaldags hederlig fjärt. Orden har ett taktfast smatter som rullar lätt i munnen.

Åsa Tast, Österbottens Tidning

Fisens liv är en helhet där fisar på rim skapar ett fyrverkeri om sådant man inte talar om men som alla gör i smyg och som luktar illa. Rimmen ger rytm och plats också åt svårbegripliga ord och uttryck. Malin Klingenbergs prutthumor går hem hos alla.

Sanna Manders illustrationer är kronan på verket Västra Nyland

- Boken var bra och rolig, säger Leonard Riitamaa Harju, 7 år. Och lägger till efter en kort betänketid: - Och lite så där konstig. Edith Riitamaa Harju, 4 år, är även hon positiv i sitt omdöme. - Den var jättebra, bara. Och rolig, for det fanns jättemycket prutt i boken.

Tomi Riitamaa, Nya Åland

Illustrationerna av Sanna Mander är oemotståndliga och fulla av humor, liv och kreativitet, med en fräsch blandning av 1960-tal, samtid och något typiskt färgstarkt finskt, i sina knalliga miljöer. Vi får se pruttande kungafamiljer, skurkar, atleter, dykare och snobbiga äldre med alla möjliga sorters bakgrund och hudfärg, i en lekfull blandning. Texten av Malin­ Klingenberg – som skrivit en rad böcker för barn och unga tidigare – är på rim, med en humor som ger Lennart Hellsing-vibbar.

Ida Therén, Ny tid

Med Fisens liv visar Malin Klingenberg och Sanna Mander på ett övertygande sätt att fisar, dessa nog så alldagliga om än pinsamma följeslagare för envar, absolut är förtjänta av en egen berättelse.

Pia Vuorio, Östnyland

Malin Klingenbergs verser är underfundiga och roliga. Det är kul att fundera över en liten fis som läckt ut ur en dykardräkt och svävar runt en stund i världshavet. Eller hur en mjölkdrickande flicka slår följe med en mås, i en "miljövänlig flygning med gas av laktos".

Petter Lobråten, Ålandstidningen

Fisens liv är en tilltalande bok på många plan, både estetiskt, innehållsmässigt och tematiskt. Den har en bred målgrupp och är lika rolig att lyssna till som att läsa. Att den dessutom stöder språkutveckling och har potential att bli en rolig snackis mellan den vuxne och barnet gör att boken är en riktig fullträff från Malin Klingenbergs sida.

Lisa Lindell, Österbottens Tidning

Sanna Manders bilder är slösande rika och fulla av kraftig färg. Här finns vitt skilda miljöer såväl som ett myllrande persongalleri.

Tobias Larsson, Svenska Yle

Klingenberg fabulerar på sprittande vers och låter pruttarna vara hjältar i en skröna där tematiken är närmast existentiell: ”Fisar har liv som är orättvist korta / ett ljud och en lukt, sen är fisarna borta / En prutt är en ensam och sorglig figur / fast vissa kan drabbas av sagolik tur”, heter det i inledningen.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet
Författare
Malin Klingenberg

Malin Klingenberg är född 1979 och har bott på Houtskär, i Nykarleby, Rimouski, Paris, Åbo och Mariehamn. Numera bor hon i Jakobstad. Till utbildningen är hon textilformgivare, men jobbar som författare på heltid sedan 2013. Malin Klingenberg har skrivit närmare 30 böcker, flera av dem översatta till sammanlagt 15 språk.

Läs mer

Illustratör
Sanna Mander

Sanna Mander (f. 1980) växte upp i en förort till Stockholm. Efter gymnasiet flyttade hon till Helsingfors för att studera grafisk design vid Konstindustriella högskolan. Manders färggranna illustrationer har under de senaste åren förekommit på hemtextiler, förpackningar, planscher, skivalbum och diverse publikationer, såväl i Finland som utomlands. Hon har illustrerat

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515248039

Utgivningsår

2019

Format

Hårda pärmar

Sidantal

32

Ljudfils längd

Åldersgrupp

3-6

Författare

Malin Klingenberg

Illustratör

Sanna Mander