Torsten Ekman

Helsingfors röda fanor

Från arbetarrörelsens tidiga år

5,00 

–86%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Torsten Ekman har förmågan att skriva historia på ett sätt som lyckas sammanfatta ett ofta motstridigt och konfliktfyllt material till en sammanhängande berättelse. /---/ Torsten Ekman lyckas väl beskriva de faktorer som samtidigt ledde fram till Finlands självständighet 1917, som till inbördeskriget 1918.Trots att man vet utgången är Helsingfors röda fanor en bok som håller läsaren fängslad och i spänning. Intressant och väl skriven.

Tom Karlsson, Ny Tid

Torsten Ekmans bok är ett omsorgsfullt arbete. I en fortlöpande nordisk dialog om arbetarröelsen i Norden är den ett värdefullt och länge önskat bidrag. Förlaget kan gratuleras till en omsorgsfull och gedigen teknisk produkt.

Ralf Friberg, Hufvudstadsbladet

Ekman är sedan tidigare en känd och hyllad fackboksförfattare och även med denna bok lyckas han skapa en översikt av ett viktigt skede i modern finländsk politisk historia.

Matias Kaihovirta, Finsk Tidskrift

Texten löper ibland så snabbt framåt och skildringarna är emellanåt så levande att man tror sig läsa en spännande detektivroman. Ändå handlar det om "kalla" historiska fakta när Torsten Ekman, ur ett Helsingforsperspektiv skriver om de händelser som från slutet av 1800-talet fram till 1917 skulle bana väg för det tragiska inbördeskrig som för årtionden framåt splittrade nationen i två läger; vita och röda.

Henrik Helenius, Arbetarbladet

Ekman berättar livfullt om människoöden och händelser i samband med inbördeskriget 1918 med Helsingfors gator som scen.

Lilian Westerlund, Kuriren
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515241351

Utgivningsår

2017

Format

Hårda pärmar

Sidantal

318

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Torsten Ekman