Karin Erlandsson

Pojken

Småstadsdeckare i snöstorm

Vad händer när en mamma blivit mördad? I Pojken försöker en familj komma vidare. Sorgen finns och snart visar det sig att det också finns omständigheter i det förflutna som gör det svårt. Krister, pappan i familjen, ligger mest på soffan och har vänt barnen och världen ryggen. Dottern Kajsa brer varje dag nya smörgåsar och försöker få allt att verka normalt men hon blir mer och mer isolerad. Vad sonen Jonas tänker vet ingen.
Tiden är tidigt 1990-tal och på lokaltidningsredaktionen jobbar Sara Kvist och hennes kolleger för fullt när århundradets snöstorm drabbar staden. Fyra av fem utfartsvägar är snart ur bruk, det finns bara en snöplog och på polisstationen ska Yngve ensam ansvara för ordningen. Trots att det är vinter och iskallt börjar det hetta till ordentligt.
 
Under den sömniga vardagslunken i småstaden finns trassliga relationer med långa rötter, gamla och nya konflikter, desperation och våld.
I Pojken är miljön och många av personerna de samma som i Karin Erlandssons kritikerhyllade deckardebut Missdåd.
 

Recensioner

I Karin Erlandssons nya kriminalroman finns suveräna gråskalor och ett psykologiskt mörker som i all sin vardaglighet imponerar.
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

Fin, sorgsen skildring av hur en tragedi påverkar flera människor som balanserar på gränsen till våld. 
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Karin Erlandsson målar i Pojken upp ett fiktivt Nykarleby, som allt mer börjar få en Twin Peaks-aktig stämning av lögner och hemligheter. Det är den döda kvinnans hemligheter som kommer fram.
Anna Dönsberg, Yle Vega
 

Karin Erlandsson sitter säkert i sadeln som berättare och hon håller läsarna i spänning, precis som man ska.
Benita Mattsson-Eklund, Tidningen Åland

Bra driv håller spänningen uppe. Erlandsson fortsätter att undersöka vad våldet gör med samhället och människorna.
Petra Johansson Pirholt, Nya Åland

I Erlandssons pusseldeckare får de vanliga människorna och de små händelserna tillsammans med sprickorna bilda den stora berättelsen.
Camilla Lindberg, Kyrkpressen

Pojken Provläs
Hårda pärmar E-bok

5.00 € 30.00 €

Köp