Vers

5,00 

–77%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

”Vers”  är titeln på Tomas Mikael Bäcks senaste diktsamling, den tjugoandra i ordningen och dedikerad till minnet av den Jakobstadsfödde författaren och bildkonstnären Peter Sandelin. Det är en anspråkslös, tidlös, men samtidigt exakt titel, vers; det är det här.

Yvonne Granqvist Schultz, Österbottens Tidning  

Bäck är författaren som hellre blickar bakåt. Han lever i ett förflutet som kan kännas avlägset och gåtfullt.

  Peter Lüttge, Ny tid

Snarare än att trivialisera den existentiella tyngden i försuttna chanser lyckas dikten friska upp en genomtuggad tematik. Att genom humor uppvisa storheten i vardagen är en av Bäcks främsta förmågor. Förädla futtigt.

Fredrik Österblom, Hufvudstadsbladet  

I uppriktighet, i ett språk utan krusiduller, i förundran inför tingen, skulle man kunna svara – och i dikter som den här, nästan en haiku: ”Melodier kan uppstå. / Vissen kontrapunkt / vid bekanta fjärdens strand.” I ”Vers” spelar den klassiska musiken en central roll, liksom  barndomsminnena. Men det är samma sakliga grepp om de motiven, det är samma uppmärksamma blick.

  Anna Möller-Sibelius, Vasabladet  
Författare
Tomas Mikael Bäck

Tomas Mikael Bäck (f. 1946) har jobbat som bibliotekarie och kritiker för bland annat Ny Tid och Hufvudstadsbladet.  I sin poesi kartlägger han människosinnet, men snarare ur filosofiska än ur psykologiska synvinklar, även om det är den egna livssituationen som ger näring åt dikten. Österländsk filosofi har enligt Bäck påverkat

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515250421

Utgivningsår

2020

Format

Hårda pärmar

Sidantal

100

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Tomas Mikael Bäck