En morgon vid havet

– inandning, utandning

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
26,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det är lätt att läsa texten som både en gestaltning av ångest och en besvärjelse av den. Jag läser diktsamlingen som en resa från sorg till (en lite större) glädje.

Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

/---/ sin vana trogen bokför Andersson alla glädjeämnen, från fotbollen till välfärdssamhällets vinningar, i sin kamp för att behålla balansen och livskraften. Andersson skapar känslan att vi i honom har en samtalspartner, en som ofta skarpsynt hjälper oss se världen och oss själva. Vi behöver honom.

Michel Ekman, Hufvudstadsbladet

Andersson skriver en närapå fjärilslätt dikt som samtidigt är blytung och fylld upp till brädden av existensens mörker och paradoxer: […] En morgon vid havet – inandning, utandning är på en och samma gång klart lysande i sitt credo om människan som en plats för hopp och förändring, för att inte säga tillit och samtidigt värjs det inte undan för verklighetens namnlösa mörka djup. Stor dikt. Vacker dikt. Betydande dikt. Den typ av dikt som spelar roll.

Kristian Lundberg, Aftonbladet
Författare
Claes Andersson

Claes Andersson (1937-2019) var specialläkare inom psykiatri samt riksdagsman (1987-1998 samt 2007-2008), ordförande för Vänsterförbundet (1990-1998) och kulturminister (1995-1999).Claes Andersson debuterade som poet 1962 med samlingen Ventil. Han fick från första början erkännande som en nyskapande poet, som hämtade in nya vindar i den diktning som präglats av de stora

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515236821

Utgivningsår

2015

Format

Hårda pärmar

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Claes Andersson