Jag har all tid i världen

Egna favoriter

5,00 

–83%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

När jag läst Claes Andersson har det för mig då och då känts som att sätta sig ned vid bordet med en gammal vän för att föra ett intimt samtal om varandets gåtor.

Martin Högstrand, Nya Åland

Anderssons andra starka tema - solidariteten och gemenskapen - bildar en annan röd tråd genom samlingsvolymen. Och kärleken, den omöjliga och livsnödvändiga. Med åren blev Claes Andersson en av de främsta inhemska kärlekslyrikerna, med sitt exakta sparsmakade språk, där väldigt lite behöver läsas mellan raderna, när det som finns PÅ raderna är så sällsynt förtätat.

Thomas Lundin, Arbetarbladet

När en poets livsverk är så genomgående  högklassigt, kan det knappast ha varit en enkel uppgift ens för poeten själv. Men Andersson var så mycket annat än en poet, till exempel jazzmusiker. På samma sätt som musikern väljer bland musikstycken att framföra, valde han en helhet som drar uppmärksamheten till sig.

Topi Lappalainen, Västra Nyland  

Vind och död möter läsaren i dikter som gungar av rytm, inrim och språkets lekfullhet: "Jag älskar sättet/ vinden går i hennes hår/ Jag älskar när hon går". Genom rågåkern går en man som vet att han ska dö. Han "lyssnar noggrant/ till allt han sedan inte kommer att höra".

Inger Dahlman, Helagotland Premium

Den bjuder på det bästa från fem decenniers diktning: tillgängligt och eftertänksamt, fullt av språkleenden och vardagligt viktiga iakttagelser.

  Dagens Nyheter

Det är en fantastisk diktsamling, fullproppad med mer och mindre klassiska texter ur Anderssons rika och mångfacetterade produktion.

Kaj Hedman, Vasabladet

Ja, och vad ska man säga om dikterna som omfamnar ett halvt århundrade. Så attans bra. Vilken författare han var, den där Andersson.

Peter Lüttge, Ny tid
Författare
Claes Andersson

Claes Andersson (1937-2019) var specialläkare inom psykiatri samt riksdagsman (1987-1998 samt 2007-2008), ordförande för Vänsterförbundet (1990-1998) och kulturminister (1995-1999).Claes Andersson debuterade som poet 1962 med samlingen Ventil. Han fick från första början erkännande som en nyskapande poet, som hämtade in nya vindar i den diktning som präglats av de stora

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515250162

Utgivningsår

2020

Format

Hårda pärmar

Sidantal

182

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Claes Andersson