Kalejdoskopet

Studier i Finlands historia

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
30,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Meinande hör, liksom Dick Harrison, till de flitiga och produktiva historiker som alltid tycks ha ett nytt bokprojekt på gång. Han har stor kunskap om krigstiden och alla förvecklingar kring hur olika händelser kan tolkas och i Sverige ges hans bok om Finland 1944 ut nu.

Benita Mattsson-Eklund, Ålandstidningen

…en fackbok som utvidgar och berikar läsarens syn på både historia och nuet samtidigt som den ger en läsupplevelse som är lika språkligt elegant som spirituell.

Egil Green, Östnyland

[Meinander] kan skriva häpnadsväckande rakt på sak om känsliga frågor, men han vill inte moralisera eller dra politiska slutsatser. Rösten är tydlig men stegras aldrig i falsett.

Lauri Karvonen, Hufvudstadsbladet

Vår nutid är bara ett förbipasserande ögonblick mellan det förflutna och framtiden. Så elegant uttrycker sig historikern Henrik Meinander i en av essäerna i nyutkomna "Kalejdoskopet". Hans iakttagelse gäller i hög grad den tid av kris vi nu genomlever.

Benita Mattsson-Eklund, Ålandstidningen
Författare
Henrik Meinander

Filosofie doktor Henrik Meinander (f. 1960) är professor i historia vid Helsingfors universitet sedan år 2001. Han har studerat och forskat i Skandinavien och Skottland, och har bland annat varit intendent för Mannerheim-museet i Helsingfors och chef för Finlandsinstitutet i Stockholm. Meinander är medlem av Svenska litteratursällskapet i Finland, ordförande

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515250292

Utgivningsår

2020

Format

Hårda pärmar

Sidantal

345

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Henrik Meinander