Heidi von Wright

mellanblad

I sin nya diktsamling mellanblad går Heidi von Wright med ekokritiska steg genom ett förfallande diktlandskap. De flesta har gett sig av men rösterna dröjer kvar i omgivningen. Vad har gått förlorat, varför och går det att bygga upp igen? von Wright rör sig från insekters känselspröt till massiva galaxers spiralkonstruktioner på jakt efter ledtrådar om det förflutna och framtiden.
von Wrights lyriska språk är känsligt och träffsäkert. Liksom i hennes tidigare diktsamlingar återkommer rummen och drömmarna, naturen och havet.

jag bär era röster med mig
nu lägger jag dem här
 
det är något med barren
som gör skogen speciell
 
det är något med kylan
som ger ljuset färg

 

Recensioner

von Wrights estetik är utstuderad, tydlig, genomgående. Det gör det lätt att ta sig till det som står, orden, raderna, dikterna. Där ligger fokus.
Elin Willows, Svenska YLE

För fast det här är en poet som är starkt upptagen av att vrida och vända på språket och fundera på varför man konventionellt uttrycker sig som man gör är det ändå en självklar utgångspunkt för henne att språket är intressant därför att det beskriver världen, samtidigt som det är en del av den.
Michel Ekman, Hufvudstadsbladet
 

Heidi von Wright skriver melodiska, ofta vackra små rader, med bilder som laddas med betydelse i det sparsamma sättet hon lägger en liten detalj i väderleken mot en vardaglig handling som ger dikten både tyngd och rymd.
David Zimmerman, Ny Tid
 

mellanblad

5.00 € 22.00 €

Köp