Victor von Hellens

Något i tiden håller på att ta slut

på instagram blommar körsbärsträden i Tokyo
vi har inte skypeat på nästan en vecka nu

och jag undrar varför det inte är du
som skickar mig dessa bilder
på blommande körsbärsträd

I Victor von Hellens debutdiktsamling glider valarna tysta under en båt i atlanten. En blodapelsin lämnas på den bäddade sängen, vid köksbordet spelar någon yatzy. I en annan tid simmar en pojke mellan sjögräs och gammelgäddor. 
    Victor von Hellens skriver med ett stort allvar om eviga ämnen: kärleken, saknaden, tidens obönhörliga gång. Han skriver med melankoli i en tid där allt ska vara ironiskt. Om hur vi aldrig kommer från känslan av att han förlorat något.

Recensioner

En debut som väcker intresse och ger mersmak.
Marit Lindqvist, Svenska Yle

Victor von Hellens nyskapande och berikande diktdebut beskriver en existentiell situation där förtjusning och förälskelse öppnar möjligheter för livsförändring mer än just något annat.
Valter Sandell, Hufvudstadsbladet

Victor von Hellens röst låter som en generations men handstilen är helt och hållet hans egen
Victor von Hellens har ett bildspråk som är romantiskt och melankoliskt, men det blir aldrig baktungt eller överlastat
Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser
 

von Hellens text känns på sätt och vis bekant och för tankarna främst till förra sekelskiftets dekadenslitteratur, där den desillusionerade flanören strövar omkring i storstaden, gör sina iakttagelser och reflektioner, har sina erotiska eskapader och estetiserar sin existentiella tomhet. Men här uppdateras allt det med en ny generations erfarenheter: man lyssnar på podcasts, skypar, går omkring med take away-muggar och hörlurar och följer med sociala medier: på instagram inget nytt / på ingenstans inget nytt / på ingenting inget nytt.
Anna Möller-Sibelius, Vasabladet

Något i tiden håller på att ta slut

5.00 € 20.00 €

Köp