Samtidigt – Finland och omvärld 1968

5,00 

–85%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Meinander sitter inte på katedern och bankar in väsentligheter med en verbal pekpinne. Han rör sig med metodiskt lugn över ungdomskultur och mode, östpolitikens vägskäl, den inhemska politikens sovjetrelaterade distorsioner, kulturkrigets enskilda slag (Salama-affären) med mera.

Torbjörn Kevin, Hufvudstadsbladet

Resultatet är en lyckad översikt över ett både dramatiskt, spännande och i många avseenden omvälvande tidsskede. Meinander gör dessutom rätt i att inte enbart behandla demonstrerande studenter utan också andra händelser allt från den finländska landsbygdens avfolkning och jordbrukets omstrukturering över televisionens definitiva genombrott till stormaktspolitik och rymdkapplöpning.

Henrik Helenius, Arbetarbladet

Femtio år är en distans som öppnar för att se sammanhang som den som levde i nuet 1968 omöjligt kunde skönja. Henrik Meinander har be­mödat sig om att ge en heltäckande och mångsidig bild av skeendet, där Finland var en del av den stora bilden.

Henrik Othman, Österbottens Tidning

Henrik Meinander underbygger sina text väl med noter, där kapitelindelningen hjälper läsaren. Likaså är källorna många och man hittar lätt, om man är intresserad av att söka i dem, också referenser till Internet. Bra och snyggt. I lagom mängder kommer det också bilder från en svunnen, men ändå nära tid, där allt från personporträtt till dagliga händelser framträder tydligt.

Christian Juslin, Ålandstidningen
Författare
Henrik Meinander

Filosofie doktor Henrik Meinander (f. 1960) är professor i historia vid Helsingfors universitet sedan år 2001. Han har studerat och forskat i Skandinavien och Skottland, och har bland annat varit intendent för Mannerheim-museet i Helsingfors och chef för Finlandsinstitutet i Stockholm. Meinander är medlem av Svenska litteratursällskapet i Finland, ordförande

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515249357

Utgivningsår

2019

Format

Hårda pärmar

Sidantal

408

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Henrik Meinander