Heidi von Wright

som om m

Glasklar och mångbottnad lyrik

stäppen stenig och frusen isbjörnar sälar lämlar berättar på sina djurspråk om allt de ser och sett människor som kommit och gått kommit bort och förblivit borta   

som om m är en upptäcktsfärd över vida vidder, mot svåråtkomliga öar, genom öde hus, genom minnen och möjligheter. Vad kan sägas? Vad kan glömmas? Frågorna och fåglarna är många. Svaren finns i bilderna och orden, i orden och bilderna.
Heidi von Wright är en demokratisk poet. Hennes observationer är exakta och fokuserade, hon avhåller sig från tolkningar eller rangordningar. Allt intresserar henne: små saker, minimala förskjutningar men också tillvaron som helhet.

Recensioner

Heidi von Wright hör till en senare generation finlandssvenska poeter, som bär det tunga oket av en tradition med namn som Björling, Diktonius, Södergran, Enckell, Tuominen, Byggmästar och otaliga fler. Hon är i mitt tycke fantastiskt bra på att förvalta både tankens återhållsamhet och de vilda perspektiven.
Björn Kohlström, Jönköpings-Posten och bokbloggen bernur

 

Men jag får erkänna, jag är smått besatt av den här diktsamlingen. Jag vill tillbaka in i de vita ytorna, det svarta sotet och kolen, till det dova borrandet i isen.
Anna-Lina Brunell, Hufvudstadsbladet

Den är underhållande och lekfull, samtidigt oroande och i grunden djupt existentiell. De få orden dansar inte bara med sina ljud utan också med människans kulturella preferenser. Förhoppningsvis får den flera att upptäcka Heidi von Wrighta poesi.
Peter Nyberg, Ny Tid

Här flyttas inga berg, i stället utforskas människans villkor, ofta i lågmälda och eftertänksamma formuleringar.
Martin Welander, Västra Nyland

som om m Provläs

5.00 € 21.00 €

Köp