Kristina Murray-Brodin & Maija Hurme

Allt är precis som vanligt

Vad händer om jag försvinner?

Jag drömmer en dröm och så försvinner jag. För jag vill veta om det är sant. Om de blir ledsnast i världen. Om de blir ledsna så de dör. Helt osynlig blir jag. Och jag hörs inte heller.

Vad händer om jag bara försvinner? Vad gör mamma och pappa då? Kan de leva utan mig? Det är tankar som de flesta barn brottas med någon gång, och Kristina Murray Brodin vänder och vrider varsamt och skickligt på dem. Maija Hurme tecknar berättelsen i skira färger. De bildmässiga lösningarna rör sig fyndigt i skiktet mellan verklighet och upplevd verklighet. 

Recensioner

Allt är precis som vanligt utgör ett fint exempel på magisk realism i kombination med en tidlös frågeställning och behagliga illustrationer.
Janina Öberg, Ny Tid

Åh vilken otroligt fin bilderbok! Hurmes bilder har så otroligt mycket färg och liv och Murray Brodins språk är underbart enkelt poetiskt.
Bloggare: Bokpandan

Allt är precis som vanligt är en mycket fint gestaltad läsupplevelse, med många nivåer, om vad som är viktigt för både stora och små.
Sofie Stara, Österbottens Tidning

Jag tycker att författaren lyckas jättebra med att vända sig till både vuxna och unga läsare. En fin bok!

Bloggare, En gul apelsin

Boken är vacker och för oss mellan fantasi och verklighet. Det är lätt att känna igen sig, både i hur det känns att vara ensam och utanför, men också i hur viktigt det är att vara en familj.
Johanna Ahlskog, EOS

Allt är precis som vanligt
Slutsåld