J&B. Scener ur ett skenäktenskap

34,00 

–33%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
34,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Recensioner

Till boken styrkor hör de många perspektiven. Bittes "väninnekör" får sjunga ut. Tre av sönerna får komma med synpunkter, Daniel och Rafael Donner i intervjuer, Otto Gabrielsson genom några väl valda passager ur debutboken "Vildhavre". Här framträder inte bara olika sätt att se på Jörn och Bitte och deras relation, utan också personligheterna bakom rösterna: Teir är en krokikonstnär i sin featurejournalistiska framställning. En annan behållning är Teirs metareflektioner kring biografiskt skrivande, som blir extra intressanta och mångtydiga tack vare den lite diffusa rollfördelningen som råder mellan författaren Teir och änkan och "jörnologen" Westerlund.

  Freja Rudels, Åbo Underrättelser

J&B är både givande och tankeväckande. Boken förtjänar sitt rykte som en av höstens stora finlandssvenska händelser. […] Men allra trevligast är det att Bitte Westerlund får en möjlighet att stiga fram ur Jörn Donners skugga som en kulturpersonlighet i egen rätt. Topi Lappalainen, Arbetarbladet.

fi

Författaren som gjort ett gediget forskningsarbete för boken tar heller ingenderas parti men återger med berömlig intensitet såväl detaljer som större helheter, ofta kryddade med en sympatisk humor. I slutändan finns en litet skvalleraktig men också roande, informativ och välskriven bok som pockade på att komma fram i dagsljuset.

Egil Green, Östnyland

.

  

Lyckligtvis står det direkt klart att ”den där satans Philip Teir” (för att låna Jörns eget epitet på honom första gången de introduceras för varandra) skriver med ett både ömsint och skarpögt driv som är en njutning att följa.

Ylva Perera, Hufvudstadsbladet

I Teirs händer formas det här till en inkännande betraktelse med flyt, en historia han själv är delaktig i. J&B. Scener ur ett skenäktenskap är ett stycke god journalistik, som ibland för tankarna till somt som Donner skrev själv.

Henrik Othman, Österbottens Tidning

 

Författare
Philip Teir

Philip Teir (f. 1980) är uppvuxen i Jakobstad och bosatt i Helsingfors. Han arbetade som kulturchef på Hufvudstadsbladet åren 2009 - 2014 och är sedan hösten 2014 fri författare och skribent. Han har redigerat antologier om manlighet och Österbotten, och syns ofta som skribent på svenska kultursidor. Philip Teir har

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260321

Utgivningsår

2023

Format

E-bok, Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

227

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Philip Teir

Uppläsare

Marco Lindholm