Eva-Stina Byggmästar

Nattmusik för dagsländor

Vem lägger stenar i dina fickor när du sover? Kan man ta på sig konsertsalens kvardröjande, brusande toner som en kofta? Handlar kärleken egentligen om att gå vilse, om metamorfos, om att satsa allt och förlora allt? Hur kan man minnas det som inte ännu hänt, det som inte ens hade börjat innan det var över, det som aldrig skall ske, trots alla minutiösa förberedelser? Var i kroppen sitter själen? Finns det en färg mer indigo än indigo? Är vi alla själsresenärer eller argonauter, styr vi ut mot Lyrans stjärnbild? De här och andra livsviktiga frågor ställer och besvarar poeten Eva-Stina Byggmästar i sin nya diktsamling.

Recensioner

Det som Byggmästar framför allt skildrar är vad som sker med en när förälskelsen inte är besvarad eller man blir avvisad. Den där tröstlösheten och desperationen på gränsen till sammanbrott. Och det är smärtsamt njutbar läsning.
Marit Lindqvist, Svenska Yle
 

Boken är ett slags passionens panorama som genom texterna glider från en punkt till en annan, som när man tar ett panoramafoto på en modern kamera.
Kaj Hedman, Vasabladet

I Nattmusik för dagsländor finner jag en utomordentlig diktsamling för alla med krossat hjärta. Byggmästar lyckas balansera klichéerna (det stulna hjärtat, stjärnhimlarna) mot sin egen röst som gör att det aldrig känns slitet eller gjort. Hjärtesorg är en evig diktarkälla för den som kan konsten att hantera det och det kan hon!
Elin Pirttimaa Rosén, Ny tid
 

Nattmusik för dagsländor är alldeles bedårande och underbar. Den är som att ha en lång och djup konversation om kärleken, livet och konsten med en god vän.
Jenny Wiik, kiiltomato.net

Nattmusik för dagsländor

5.00 € 22.00 €

Köp