Orkidébarn

5,00 

–77%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Man dras in i ett barndomsliknande fantasilandskap som skänker vila och hopp i en brusten värld. /---/ Texterna fräschar upp och syresätter tillvaron, och på samma sätt som ett barn vill uppleva samma sak om och om igen, gör man gärna flera omläsningar.

Camilla Lindberg, Kyrkpressen

Det är en sån där bok som man är beredd att låsa in i sitt bankfack och ta fram när man är dystert melankolisk och bara vill vara i fred för alla nyheter och påminnelser om livets mörkaste sidor.

Anders Hjertén,Värmlands Folkblad

Upplivad och upplyft – det är orden jag tar till när jag försöker fånga känslan efter att ha läst ut Eva-Stina Byggmästars nya diktsamling, innan jag börjar om från början och läser om och om igen.

Marit Lindqvist, Yle Vega

Kanske stämmer det att hennes dikter fötts ur högkänslig mylla, men när de väl nått papperet har de absolut lånat något av den färdigvuxna orkidéns grälla, prunkande prakt. Byggmästar skriver en poesi med utropstecken, bokstavligt talat – hon strösslar med dem, skamlös som orkidén med sina blottade pistiller. /---/ Det är livsbejakande dikt där allting är möjligt. Det är livsbejakande dikt där allting är möjligt.  Amanda Svensson, Expressen  

Författare
Eva-Stina Byggmästar

Eva-Stina Byggmästar, född 1967, i Jakobstad, debuterade 1986. Hon torde vara en av Nordens mest säregna och begåvade poeter. Hon är i ständig utveckling och hennes senaste böcker stärker bilden av en diktare som går sin alldeles egen väg utan att kasta sidoblickar på flyktiga trender och tidsfenomen. Den poesi

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515244055

Utgivningsår

2018

Format

Hårda pärmar

Sidantal

84

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Eva-Stina Byggmästar