Karin Erlandsson

Minkriket

Det finns pengar i det här, pojk, säger Evert till Lars-Mikael.

Minkarna stinker, men redan som barn älskar Lars-Mikael dem. Småningom förstår fler i det lilla samhället att minklukten är framtidens doft. Farmerna växer och blir fler, staden utvecklas, välfärden byggs ut, världen är öppen och ny.

Karin Erlandssons lysande debutroman Minkriket knyter en österbottnisk familjs historia till samhällets utveckling. De personliga uppoffringarna är stora, men under de goda åren är vinsterna ännu större. Med tiden börjar ett motstånd växa fram, för framgången har alltid ett pris. Tiderna förändras, men människorna är sig lika.

Med ett nyskrivet efterord, inläst av författaren.

Recensioner

Recensioner för den ursprungliga utgåvan 2014

en strålande, mogen och fullfjädrad debutroman, ja roman över huvud taget. Erlandsson behärskar sitt uttryckssätt, och hon är modig när hon vågar gå in i det sårigaste utan att förklara det sönder och samman. Det känns som att Erlandsson, med en sådan här början, har förmågan att ta sig an precis vad som helst.
Julia Tidigs, Hufvudstadsbladet  

Minkriket är tveklöst en av de bästa romanerna som getts ut på svenska i år. Erlandsson är utomordentligt skicklig på att anpassa familjekrönikans form till de förhållanden hon så väl känner till, och slutresultatet är alltså något så ovanligt som en medkännande och medryckande roman om människor som åtminstone jag har mycket svårt att se som sympatiska. 
Johanna Karlsson, Ny Tid

Minkriket
Mjuka pärmar Nedladdningsbar ljudfil E-bok

25.00 €

Köp