Höstkatalog 2023

Höstkatalog 2023

Schildts & Söderströms höstutgivning är som en påse Gott och blandat, bland de 15 nya titlarna finns det något för envar.

Eldsjäl av Axel Åhman är en berättelse om dem som stannar, om dem som brinner fast de rimligtvis borde slockna. Det är en kärleksförklaring till och en uppgörelse med föreningslivet och glesbygden.

Ellen Strömbergs vuxenroman Bli utan är en roman om ett limbo som samtidigt är en helt okej tillvaro med vänner, umgänge och kärlek. På sitt varma och kärva sätt berättar Ellen Strömberg om ägglossningstest, skrivkramp, missunnsamhet och magiskt tänkande. Vad kan man kräva av livet egentligen?

Debutanten Sofia Parland (på katalogomslaget) har delvis vuxit upp i Sankt Petersburg, som är hennes andra hemstad vid sidan av Helsingfors. Eller var. Hon har blivit berövad sitt hem. Hur påverkar kriget hennes identitet? Hur känns det att leva i Finland efter att Ryssland invaderat Ukraina?

Karin Collins fortsätter sin Hangötrilogi med Hos dig min längtan är förtöjd. I den andra delen är hangöborna evakuerade och vet inte när de får återvända hem.

Ulla Donner, en av de främsta serietecknarna i Finland, ger ut sin tredje serieroman, Den naturliga komedin, som är en samhällskritisk road trip à la Dante. Vad som är helvete och vad som är paradis beror på hur väl en art lyckas anpassa sig till människornas skövling av naturen.

Duon Martina Moliis-Mellberg och Sanna Mander slår ihop sina huvuden för den sprakande bilderboken I mitt lilla huvud, ett färggrant fyrverkeri om ett barn som är besatt av att rimma.

Ta gärna en titt i vår höstkatalog för flera godbitar. Katalogen hittar du på Issuu. De enskilda böckerna finns också på vår webbplats.

Vårt finskspråkiga förlag Kustantamo S&S ger presenterar också sin höstkatalog idag.