Marconirummet

15,90 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
15,90 €
Artikelnr: N/A Kategorier: , ,
Recensioner

Den mångsidiga författaren Carina Karlsson, som ursprungligen etablerade sig som poet, är en av Ålands känsligaste stilister. Det är en njutning att ta del av hennes vackra formuleringar.

Petter Lobråten, Ålandstidningen

Carina Karlssons nya diktsamling Marconirummet rör upp existensens och poesins mest grundläggande beståndsdel: vårt begär att nå ut och in.
Formulerat så här låter det stort och högstämt, men hos Karlsson blir det handfast och sant. Hon hittar både bilderna som förankrar det och känslan som river liv i förtöjningen. I sitt innersta Marconiskrymsle är det här en bok om den ensamma platsen som är poesins och existensens. Ur den sjunger Karlsson som en saltstänkt Edith Södergran.

Freja Rudels, Åbo Underrättelser

Carina Karlsson diktar fram sjömanshustruns trots och vrede på ett sätt som både förnyar och knyter an till Anni Blomqvist och Sally Salminens arv. 

Jenny Jarlsdotter Wikström, Hufvudstadssbladet

Carina Karlsson jobbar skickligt med olika nivåer som yta och djup – ytspänningen och det som molar och bubblar därunder utgör ett genomgående tema i diktsamlingen. På samma sätt som skiftningen mellan ljus och mörker återkommer och blir en bild för hur tiden passerar genom våra liv och våra kroppar. Marconirummet är en välbalanserad och tätt sammanhållen diktsamling, en skimrande väv av röster som rör sig genom tid och rum.

Marit Lindqvist, Svenska Yle
Författare
Carina Karlsson

Carina Karlsson, född 1966, bor i Sund på Åland. Hon debuterade 1996 med diktberättelsen Lisbeta, Per Skarps hustru. Sedan dess har hon gett ut ett tiotal böcker inom olika genrer. Hon har genomfört flera samarbeten med tonsättare och bildkonstnärer, och har också skrivit för scenen. Hennes texter har översatts till

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260871

Utgivningsår

2024

Format

Häftad

Sidantal

84

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Carina Karlsson