Anton Häggman

Vi som skrivit Din nya vegetariska vardag heter Lotta och Anton, två matentusiaster ursprungligen från Helsingfors, men numera bosatta i Sverige. Vi lanserade matbloggen Cake and beans i augusti 2016 med avsikten att visa hur enkel och god vegetarisk vardagsmat kan vara och har nu skrivit vår första kokbok baserat på allt vi lärt oss!

Lotta är en fotograf och tv-klippare som älskar ett gott glas vin, Italien och katter. Det är hon som fotograferar största delen av bilderna till bloggen (och boken), experimenterar med efterrätter och håller i våra sociala medier. Anton är en regissör och klippare, men framförallt en stor matälskare som njuter av att dansa och aldrig säger nej till mera efterrätt. Han är kocken i vårt hem och kan förvandla vilken tråkig morot som helst till en spännande middag och ansvarar över vår visuella stil.

Vi skriver och tillreder alla recept i vår lägenhet i Stockholm, där vi nu under höstens lopp tagit fram över 100 recept som kommer att underlätta livet för er som vill äta mera vegetariskt i vardagen. I boken kommer ni hitta allt från traditionell vardagsmat som makaronilåda och göttbullar till fräscha sallader och mustiga indiska grytor, utan att glömma det söta! Vi har skapat många nya sockerfria efterrätter som är enkla att slänga ihop när suget slår dig, och som du kan äta utan ett dåligt samvete.

Bloggen Cake and beans hittar du här.

Anton Häggman
Fotograf: Joakim Kosk Ladda ner fullstor bild